Reflexions dels alumnes de l’Escola sobre el que estem vivint a Catalunya.

Recull de reflexions dels nens i nenes sobre el que estem vivint a Catalunya aquests dies.

image_print

A les classes d’Educació Infantil els alumnes han fet un debat sobre el valor que té l’opinió. Finalment, han arribat a diverses conclusions que s’han recollit en aquesta frase: escoltar-nos els uns als altres ens ajuda a millorar la nostra opinió i acceptar i respectar la dels altres .

Durant el matí d’avui divendres, els nens i nenes de les classes de Primària han dut a terme una tasca de reflexió i expressió sobre tot allò que estan veient, vivint… durant els darrers dies a Catalunya.

 

Ha estat una tasca enriquidora que s’ha basat, especialment, en tres de les finalitats educatives de l’Escola:

1.- Actuar com a ciutadans responsables i lliures, exercint els seus drets i deures, sempre potenciant el diàleg i la mediació en la resolució de conflictes.

2.- Actuar amb respecte i estima cap a les persones i els espais compartits, emprant les bones maneres en les relacions socials tot valorant la bellesa i harmonia dels espais.

6.- Prendre decisions compromeses amb el món que ens envolta i actuar amb respecte i solidaritat.

L’Escola té un caràcter suprapolític i supraconfessional i parteix de la igualtat d’oportunitats  sense distinció de gènere o raça. És a dir, en el seu ens hi col·laboren persones de diferents  tendències i confessions, així com una representació de la diversitat ideològica del país.

Creiem que reflexionar sobre la llibertat de pensament, la llibertat d’expressió i el respecte, és una obligació per assolir el nostre objectiu de formar homes i dones del demà com a ciutadans proactius, lliures i capaços de transformar la societat en què vivim, en un entorn just, solidari i sostenible.

Els nens i nenes de Primària han estat els primers a reflexionar sobre aquest tema en concret.

Manifest de Primària

Els alumnes de Secundària han fet avui dilluns una tasca de reflexió i expressió sobre tot allò que estan veient, vivint… durant els darrers dies a Catalunya i aportant les seves conclusions al respecte.

Manifest del Consell de Govern de Secundària. 

Avui, 25 de setembre del 2017 els alumnes d’ESO i Batxillerat de l’Escola Garbí Pere Verges d’Esplugues hem fet un exercici de reflexió conjunt al voltant dels darrers esdeveniments succeïts a Catalunya.

Els alumnes agrupats en tutories i Colors hem estat dialogant i hem redactat un manifest per classe que ens acompanyarà tot el curs. El Consell de Govern de Secundària ha recollit les principals conclusions i n’ha extret el següent manifest:

Manifestem que en ple segle XXI s’haurien de respectar els drets bàsics dels ciutadans com el de l’autodeterminació, la llibertat d’expressió, la lliure reunió i, en definitiva, els valors que conformen la democràcia.

Respectem el dret d’expressar-se lliurament independentment de les diferents ideologies polítiques de tots nosaltres.

Opinem que el diàleg és l’element imprescindible per assegurar la convivència òptima i respectuosa dels ciutadans i com a eina d’entesa entre totes les parts.

Valorem positivament la resposta pacifica i cívica del poble català davant les situacions explicites de coacció viscudes.

Defensem com a homes i dones del demà que la nostra veu es tingui en compte i sigui escoltada.

Reivindiquem la necessitat d’una separació real dels poders.

Condemnen les detencions arbitraries a càrrecs escollits democràticament i que atempten contra els Drets humans.

I per concloure aquest manifest, apel·lem el punt de trobada universal de tots els pobles: la Pau.

Consell de Govern de Secundària

Enllaç al Manifest ESO i BTX.pdf