2n d’ESO visita el Marenostrum

Els alumnes de 2n d’ESO, en el context de la UT3 Hardware de Tecnologia, han realitzat una activitat de Tecnologia consistent en la visita, coincidint amb la darrera actualització, del superordinador Mare Nostrum IV, ubicat en una capella (Barcelona Supercomputing Center. UPC).

image_print

Els alumnes de 2n d’ESO, en el context de la UT3 Hardware de Tecnologia, han realitzat una activitat de Tecnologia consistent en la visita, coincidint amb la darrera actualització, del superordinador Mare Nostrum IV, ubicat en una capella (Barcelona Supercomputing Center UPC).

Aquest superordinador és el més potent d’Espanya, el més potent d’Europa i l’emblema del Centre de Supercomputació de Barcelona (BSC). La darrera actualització li ha permés escalar fins el 13è lloc a la llista TOP500 del món.  L’any  2004,  va assolir la quarta posició.

 

Guiats pel Sr. Oriol Riu, enginyer en Informàtica del BSC, hem pogut conèixer alguns dels projectes que s’hi duen a terme, com la simulació d’un cor amb la finalitat d’analitzar els moviments de les fibres cardíaques; també un programa per a dissenyar i situar millor molins de vent i generar energia eòlica o l’Human Brain Project, que té com a objectiu conèixer el cervell a partir de sis plataformes d’investigació en un ambiciós treball que es farà en deu anys.

Des del BSC, uns 3.000 projectes de recerca externs han passat pel centre. La participació en projectes de recerca competitius li ha permès créixer del mig centenar inicial de col·laboradors als més de 300 actuals. Una bona part d’ells (un 40%) són estrangers procedents de més de 30 països diferents

Podeu trobar més informació a:

https://www.bsc.es/marenostrum-support-services

Fragments de la visita