Noticiari d’astronomia

Arriben els Gemínides, la pluja d’estels més important de l’any. Els astrònoms preveuen que la millor nit per veure estels serà la de dimecres a dijous, però el pas d’un front farà que els núvols prims augmentin a mesura que avanci la nit del 13 al 14.

image_print

Segurament els vostres records de nits de pluges d’estels estan relacionats amb l’estiu, però aquests dies s’està produint la que probablement és la pluja d’estels més important de l’any. Es tracta dels anomenats Gemínids, que no són res més que les restes que deixa l’asteroide Faetont 3200. La terra s’aproparà aquests dies al rastre que deixa aquesta roca, de manera que la seva pols xocarà amb l’atmosfera i provocarà la pluja d’estels.

 Els astrònoms preveuen que la millor nit per veure estels serà la de dimecres a dijous, però el pas d’un front farà que els núvols prims augmentin a mesura que avanci la nit del 13 al 14.

La nit de dimecres a dijous es calcula que poden arribar a fer-se presents més de 100 estels per hora en un àmbit adequat i fosc, més de 50 a prop de la ciutat. Entre la una i les dues de la nit és quan es preveu que la pluja sigui més intensa, un factor a tenir en compte si aguanteu bé el fred. En general els Gemínids acostumen a ser més atractius visualment que les Llàgrimes de Sant Llorenç, però l’època de l’any en què apareixen els fa menys populars.

Més informació http://www.diaridegirona.cat/fets-gent/2017/12/12/texpliquem-com-veure-les-geminides/884686.html