Homenatge a l’Escola del Mar

El dia 10, va tenir lloc a la platja de la Barceloneta, l’acte commemoratiu del 80è aniversari del bombardeig a l’Escola del Mar.

image_print

Commemoració 80è aniversari del bombardeig a l’Escola del Mar de la Barceloneta

Avui ens hem reunit per recordar que fa 80 anys es va bombardejar l’Escola del Mar de la Barceloneta. Des de ben petits a la nostra escola ens han ensenyat que els conflictes sempre s’han de resoldre parlant, amb diàleg i respectant les opinions dels altres encara que a vegades no hi estiguem d’acord. Aquests valors provenen directament de la manera de fer i entendre l’educació que el Sr. Pere Vergés transmetia a l’antiga Escola del Mar.

Nosaltres creiem que el Sr. Pere Vergés va tenir una molt bona iniciativa quan va crear una escola pública, on l’ensenyament era gratuït per a tots els alumnes. Que l’escola fos a prop del mar va ajudar els infants que no gaudien de bona salut. La coeducació de sexes, l’ensenyament a l’aire lliure, dotar de responsabilitats els alumnes i fer-los participar de la vida de l’escola (Vida Social) va contribuir a fer de l’Escola del Mar un referent en el món educatiu.

Creiem que és injust que per culpa d’una guerra molts nens i nenes es quedessin sense escola. Les ideologies radicals mai són bones. Pensem que els conflictes s’haurien de resoldre mitjançant el diàleg. El nostre desig és que cap infant del món perdi el seu dret a l’educació per un conflicte bèl·lic del qual n’és innocent.

Classes Nausica, Nautilus i Calipso
Escola Garbí Pere Vergés Esplugues

Recull d’imatges de l’acte.