Change de World Model United Nations

Aquests darrers tres dies els alumnes de l’assignatura optativa Drets Humans, de 1r de Batxillerat, han participat en el Change de World Model United Nations

image_print

Aquests darrers tres dies els alumnes de l’assignatura optativa Drets Humans han participat en el Change de World Model United Nations, una prestigiosa trobada on escoles de tot el món participen en un joc de rol que emula el funcionament de les Nacions Unides.

L’Eduard Santisteban, la Blanca Riulas i l’Albert Raventós han representat la delegació de la República de Sud-àfrica a l’Assemblea General. Allà han pogut debatre sobre la posició que hauria de prendre la comunitat internacional en referència a la legalització del cànnabis per a usos no medicinals. Han parlat del tràfic de drogues, de l’impacte humà i econòmic i de les conseqüències que té per a la societat l’existència i ús no controlat d’aquesta droga.

Per altra banda, la Joana Junyent, l’Adriana Lavín i l’Andrea Ortiz han participat en el Consell de Seguretat de Nacions Unides, en representació del Regne de Suècia. Ho han fet en tres comissions diferents: actuant sobre la crisi dels refugiats, gestionant l’amenaça nuclear de Corea del Nord o regulant l’ús de les telecomunicacions per part de grups terroristes. Han pogut experimentar de primera mà què representa prendre decisions en l’òrgan amb més poder i responsabilitat de la comunitat internacional.

Els alumnes han gaudit d’unes jornades on l’anglès és l’única llengua de comunicació. Unes jornades on han pensat, parlat, escrit i experimentant que tota decisió que es pren porta conseqüències. A més a més, han fet un tast de la realitat del funcionament de les relacions internacionals, amb les seves vicissituds i privilegis.