Torneig Intergeneracional d’escacs

Els quinze nens de Primària guanyadors de cada classe del concurs d’escacs de Sant Jordi vam anar, el matí del dimecres 30 de maig, a la pista coberta del Pou D’En Fèlix per a participar en el Torneig Intergeneracional d’escacs. Allí vam trobar-hi nens i nenes de l’Escola Natzaret i avis i àvies d’Esplugues.

El matí va ser molt interessant i es va dividir en tres parts:

La primera, destinada a jugar partides de cinc minuts amb els avis dels diferents clubs d’escacs d’Esplugues. En sabien molt i va ser molt complicat jugar contra ells. De totes maneres, alguns dels avis va haver de suar de valent per derrotar els nens.

En la segona, vam trobar un escaquer i unes peces gegants. Va ser molt divertit poder jugar de manera cooperativa amb els nens de l’altra escola. El que més ens va costar va ser posar-nos d’acord a l’hora de moure alguna peça, ja que era difícil decidir quina era la millor jugada a fer.

Finalment, a la tercera, va ser molt bonic veure com els nens de les dues escoles jugaven amb avis d’Esplugues, alguns dels quals no havien realitzat mai una partida d’escacs. Van tenir molta paciència i els van poder explicar com es movien les diferents peces i, fins i tot, alguna que altra estratègia d’allò més interessant.

Per acabar, vam fer-nos una fotografia tots junts i encara vam tenir una estoneta per a jugar al parc que hi havia al davant de la zona del torneig.

Vam acabar molt contents i, com molt bé deien tots els nens, ja tenim ganes que arribi el curs que ve per a repetir l’experiència.