Educació Infantil i residus sostenibles

L’Etapa d’Educació Infantil també participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus.

image_print

Avui finalitza una setmana plegada d’esdeveniments importants, alguns dels quals han estat relacionats amb la cura del medi ambient i la necessitat de reciclar els residus.

La proposta que s’ha engegat és un treball transversal que implica la interacció amb alumnes de batxillerat, l’hort d’Infantil i una activitat que parteix de la Filosofia.

El punt de partida és el conte “El viatge de l’ampolla Bruna”, una creació dels companys de batxillerat, que conta la història d’una ampolla que no ha estat convenientment reciclada.

Els alumnes d’Infantil després de gaudir de la narració, han reflexionat plegats i ells mateixos han vist la necessitat de reciclar bé els residus.

Ben aviat, quan les classes comencin a plantar llavors al seu l’hort, a partir d’una activitat dinamitzada amb la metodologia de la Filosofia 3-18, es buscarà la manera de crear un mecanisme de rec tot enllaçant la proposta amb el conte esmentat.

Com Escola Verda que som, és important educar la consciència dels infants i, si partim dels contes, les activitats que es porten a terme són significatives i el resultat repercuteix en la cura de l’hort, l’objectiu sempre s’acaba assolint.