Un viatge musical arreu del món

Alguna vegada heu pensat que en 40 minuts es pot aprendre molt sobre diferents cultures?

image_print

Bé, doncs els alumnes de 6è de primària hem tingut aquesta oportunitat. Ja fa unes setmanes, el senyor Oliver ens va introduir aquest nou projecte, anomenat “Músiques del Món”. Aquest nom em va semblar bastant curiós, ja que mai m’havia plantejat quins tipus de músiques hi havia arreu del món.

Per començar, vam aprendre un parell de curiositats sobre la música africana i la xinesa. Després ens vam dividir per parelles o trios i vam haver de buscar informació sobre la part del món que ens havia tocat. Jo anava amb l’Estrella i la Carla, ens va tocar realitzar aquest projecte sobre: la Xina. Avui dia 19 de febrer hem iniciat una sortida, per tal de poder veure algunes demostracions de les músiques, però el que fa especial aquest espectacle és que no hi ha instruments, sinó que, tot està fet amb percussió corporal o la pròpia veu dels artistes, cosa bastant curiosa, perquè abans de venir cap de nosaltres tenia idea de com ho farien. Les cançons que ens han cantat són dels següents països: la Xina, la República del Congo, Nigèria, Àustria, Egipte, Rússia, Espanya, L’Índia, Cuba, Catalunya, Perú i Estats Units. Algunes de les cançons han estat més tranquil·les, d’altres eren per aixecar-se de la cadira i ballar fins a no poder més de l’animada que era. Alhora hi havia molts canvis de vestuari per part dels músics, han començat amb una camisa blanca i uns pantalons de colors llampants, i han acabat amb una samarreta negre amb coll V, i fins i tot alguns amb barrets i ulleres.

La part que més m’ha agradat ha estat la cançó nacional catalana que han fet, ja que considero que és un clàssic, és la cançó que més he cantat, i és que només en parlar d’ella ja se’m posa la pell de gallina. Una cosa que m’ha cridat molt l’atenció, ha sigut la lletra de la cançó Austríaca i la manera que la cantaven, ja que era una lletra, que parlava d’un senyor més ebri que el que es queda al bar fins a les sis del matí, i era com que cantaven com si fossin aquell senyor, cosa que m’ha semblat molt ocurrent. Finalment, vull valorar aquesta activitat molt positivament, ja que he après cultura musical internacional.

Berta

11 anys

Color Verd

Classe Calypso