Visita al Museu de les Matemàtiques

Les classes de 6è vàrem fer una sortida al Museu de les Matemàtiques.

image_print

Dijous 28 de febrer vam fer una sortida al Museu de les Matemàtiques, situat al parc de Can Mercader a Cornellà. Per anar vam agafar el tramvia a la parada de Ca n’Oliveres fins a Cornellà Centre i des d’ allà vam anar caminant fins al parc i vam aprofitar per esmorzar.

Una vegada al Parc ens van explicar com seria el funcionament de l’activitat. Ens van dir que una classe començaria realitzant la visita al Museu i les altres dues farien un taller pràctic de construccions.

La classe Nautilus va començar fent la visita  mentre que Calypso i Nausica vam fer l’ activitat.

La monitora abans de presentar-nos el material amb el que treballaríem ens va realitzar algunes preguntes sobre les matemàtiques i Geometria. Tot seguit vam començar a construir la nostra primera cúpula amb peces de fusta. Havíem de fer quadrats gran i quadrats petits per tal que la cúpula agafés alçada. La monitora ens va dir que la podíem agafar tots a la vegada i així ho vam fer.

Seguidament ens van dir que quin tipus de cúpula volíem fer i vam decidir que fos  una que s’elevés molt i que poguéssim entrar tots a dins. Vam triar una on la base eren hexàgons . Un cop acabada de construir vam observar que va agafar més alçada que l’anterior i ens vam posar tota la classe al seu interior. A l’acabar aquesta segona construcció vam tenir deu minuts de joc lliure fins l’inici de la segona part de la sortida.

Quan va arribar l’hora la monitora ens va explicar en que consistiria la visita al Museu. El primer que ens va dir va ser una cosa que ens va sobtar molt i era el lema del Museu que era el següent: “Prohibit no tocar”. La visita constava de tres sales de temàtiques diferents: Estadística i probabilitat, Geometria i una d’il·lusions òptiques. Vam poder manipular, construir observar, aprendre i provar diferents elements, superar reptes i observar fenòmens matemàtics que desconeixíem completament.

A nosaltres ens ha agradat molt aquesta sortida ja que no teníem masses esperances de passar-ho bé. Hem après molts conceptes nous i hem comprovat que les Matemàtiques poden ser molt divertides.

Marcos i Pau

11-12 anys

Color Verd i Blanc

Nausica