Sortida d’orientació: Vilanova de Sau

Una sortida per reflexionar sobre el futur i conèixer-se a un mateix.

image_print

El passat dilluns dia 4 de març, els alumnes de 4t d’ESO varen fer una sortida d’orientació professional. L’objectiu, principalment, era ajudar-los de cara al seu futur laboral i a la vegada exercir una reflexió d’autoconeixement. Aquest viatge va tenir una durada de dos dies i una nit en els que es van realitzar un total de 7 activitats, tan col·lectives com individuals.

La primera activitat fou la dinàmica de torres de paper. Consistia en fer grups de 6 persones formats de manera aleatòria, crear la torre més alta possible a base de paper i cel·lo. La finalitat d’això era gravar-se mentre ho feien per després comentar i adonar-se’n quin era el seu rol dins d’un grup.

Un altre exemple, pot ser el “retrat de colors”. Primer van descriure’s amb 10 adjectius, tan positius com negatius, i els van associar a 10 colors diferents. Un cop fet això van agafar pintura i vam fer un retrat abstracte amb les seves qualitats.

La sortida d’orientació va ser un breu espai de temps per ajudar als alumnes a trobar la seva vocació. Amb activitats d’autoconeixement i grupals, amb la simple motivació d’ajudar-los en el seu futur.