“Una Electroforesi de Pel·lícula”

Els alumnes de 4t de l’ESO que cursem l’optativa de Biologia hem estudiat la Genètica.

image_print

Al laboratori hem fet una extracció d’ADN d’una mostra vegetal i posteriorment una pràctica d’electroforesi. L’electroforesi és un procediment que permet analitzar i comparar diverses mostres d’ADN. En la nostra pràctica d’ electroforesi hem utilitzat una mescla de molècules colorants que simulaven mostres de diferents ADN. Van filmar les nostres electroforesis i les hem inclòs dintre d’uns petits curtmetratges on desenvolupàvem una trama de ficció, en la que s’havia de fer una anàlisi comparatiu d’ADN procedent de diferents persones. En total hem realitzat tres vídeos:

Pappa  Mio: Una noia adolescent descobreix que el seu pare no està mort i que hi ha tres possibles candidats. La seva mare no vol que es descobreixi i intenta impedir que es faci una prova de paternitat. Els pares posen una denúncia i a través del jutjat aconsegueixen que es realitzi una prova de paternitat. Qui és el pare biològic?

Glutel·lins: La representant de l’Associació de Celíacs de Catalunya busca voluntaris per provar una nova pastilla que anul·larà el gen de la celiaquia. Dues noies es presenten com a voluntàries per fer-se les proves d’ADN. Es troben a la sala d’espera i formen un vincle. Es fa una electroforesi, que revelaran els resultats?

Assassinat misteriós: Aquesta pel·lícula tracta sobre l’assassinat misteriós d’una dona. Els personatges que apareixen a la pel·lícula, els dos inspectors, es reuneixen per tancar al cas. Ho fan mitjançant una prova d’electroforesi de l’ADN recollit a l’escenari del crim que servirà per a resoldre el cas. 

Aquí us deixem l’enllaç dels vídeos que hem fet amb tanta il·lusió i esforç:

Pappa Mio:   https://www.youtube.com/watch?v=5ALC1E4kE30&feature=youtu.be

Glutel·lins:  https://www.youtube.com/watch?v=bhqS0mCu52U&feature=youtu.be

Assassinat misteriós: https://www.youtube.com/watch?v=srIvxBDN3L4&feature=youtu.be