El malbaratament dels aliments

Reflexionar sobre els hàbits relacionats amb l’alimentació ajuda a desenvolupar la consciència sobre la cura del Medi Ambient.

image_print

Segons el departament d’agricultura, el malbaratament alimentari es defineix com aquells aliments segurs i nutritius inicialment destinats al consum humà que són rebutjats o utilitzats de manera alternativa (no alimentària) al llarg de les cadenes de subministrament alimentari (FAO, 2014). És necessari que els infants es sensibilitzin cap a aquesta qüestió per la repercussió que tindran les seves accions en el Medi Ambient. Les finalitats educatives de l’Escola indiquen clarament l’objectiu de sensibilitzar-se i aprendre a cuidar l’entorn.

· Impulsar l’interès per aprendre. Formar l’esperit crític i autocrític, orientar en la tria i la presa de decisions.

· Generar la il·lusió de viure l’escola i la societat, ajudar a desvetllar els sentiments.

· Impulsar l’acció cooperadora, promoure el treball en equip, valorar el respecte a l’entorn natural i humà Des de ben petits, doncs, cal reflexionar sobre aquest tema i treballar per assolir una presa clara de consciència sobre la necessitat de respectar l’entorn. A través de les vivències del dia a dia s’adquireixen els hàbits que sistematitzaran les accions adequades. Per això, les hores de dinar i berenar generen els espais necessaris per compartir pensaments i idees i educar així les actituds saludables cap a si mateix i cap a l’entorn.