DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Ahir, dimarts 17 d’ octubre, vàrem gaudir de la primera “Tarda de Biblioteca” del curs. Tots plegats vàrem obrir la porta al món de la imaginació dels contes juntament amb els nens i nenes d’Educació Infantil, Cicle Inicial de Primària i les seves famílies. Tot estava preparat per poder endinsar-nos en la història del conte Els colors de l’Àfrica.

L’Àfrica, una “elefanteta” que estava molt trista, gràcies a l’ajuda dels seus amics i d’un llarg viatge amb un paraigües especial i màgic, va recuperar la seva alegria juntament amb tots els altres animals de la selva. 

Després del conte, els nens i nenes van pintar alguns animals de la selva de molts colors, per tal de decorar la biblioteca de l’escola.

Volem acabar agraint l’assistència a totes les famílies, l’entusiasme dels seus fills i la col·laboració de companys i alumnes en la representació del conte i la decoració de l’escenari i la biblioteca.

Gràcies a tots!

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

La Fundació Escoles Garbí com a membre de l’AEC, subscriu el comunicat de premsa de SOM ESCOLA  en defensa de l’escola catalana pels atacs rebuts des de diferents ministeris, partits i mitjans de comunicació.

Només des de la llibertat i el respecte a les persones i a les idees és possible educar els nostres infants i joves per tal que esdevinguin autèntics ciutadans solidaris, respectuosos i compromesos amb els altres.

https://drive.google.com/drive/u/1/folders/0BzisDXbZDR-Hfmo0WUFrMDJzbFJMTFZOZVhVSjA5YUlScF90VzRIWlctOU15LWRMc3FhdUk

 

 

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Des de la Biblioteca acompanyem la tardor amb una proposta de lectures amb les que podran omplir aquells moments d’ oci i tranquil·litat.

TARDOR

Bufa el vent
despullant els arbres
Una catifa de fulles seques
ens recorda que ha arribat

Canvien els colors
Canvien els sons
Canvia la claror

Tot d’una
ens adonem
que és temps de tardor

Jordi Pinyol i Mercadé

 

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Durant aquest curs els alumnes de 4t de Primària de l’escola fem un projecte amb els nens i nenes de l’escola Isidre Martí. El projecte consisteix a treballar junts i dissenyar, entre tots, un hort per a la seva escola.

Avui els nens del grup B (mig grup de cada classe) han anat a l’escola Isidre Martí. En arribar-hi, ens hem reunit en petits grups d’uns sis alumnes. Ens hem presentat i, quan hem estat preparats, ells ens han guiat per la seva escola. Després de conèixer-la, ha arribat l’hora del jardí, hem esmorzat i jugat junts i, quan ha acabat l’estona d’esbarjo, hem anat a les seves classes. Havent vist l’espai que tenen per poder fer l’hort, hem començat a fer un plànol de com podria ser. Un cop fet el plànol, hem tornat a l’escola.

Per altra banda, els nens del grup A (l’altra meitat de cada classe) ens hem quedat i hem rebut els alumnes de l’Isidre Martí que venien aquí. També ens hem reunit en petits grups. Durant aquest dies ens havíem preparat què és el que volíem explicar-los de la nostra escola i quins espais els volíem ensenyar perquè la coneguessin bé. Un cop feta la visita, hem anat al camp d’esports tots junts a esmorzar i jugar una estona. Després hem tornat a fer els grups de treball al menjador i ens hem posat a dissenyar, amb les mesures que ens han donat, com podria ser el seu l’hort.

Quan ha estat l’hora de marxar, ens hem acomiadat. Ens tornarem a trobar d’aquí dos dilluns!

L’activitat ens ha agradat molt i hem conegut nens i nenes de l’escola Isidre Martí. Ens ho hem passat molt bé i esperem que arribi dilluns 30 d’octubre, dia en què ens tornarem a trobar! Els que ens hem quedat aquí anirem a conèixer la seva escola i els que han estat a l’escola Isidre Martí vindran a Garbí! 

Mireia, Unai i Pablo.

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

This morning our first transnational project meetings and learning activities have been taking place in Sitia, Greece.

The first meeting has been essential for discussing all the aspects of the project, share and define responsibilities, preparing the evaluation plan and the plan how to measure the impact.  Our 4rt ESO students, Bruna Elias and Emma Marti, have introduced our country and school in front of our European Partners fostering educational cooperation and collaboration.

The fundamental  aim of this meeting is to produce synergy for outcomes that are only possible by working with others.Communication allows all the participants to develop their understanding of the diversity of European cultures and languages, learn from each other and helps students acquire competences.

A Creta (Grècia), hem iniciat aquest curs  l’Erasmus K2 amb el projecte “Escola inclusiva”. Bon viatge ambaixadores!

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print
Des de la Secretaria del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica ens han comunicat que el projecte de la nostra escola “Ens trobem a l’hort!!!” ha estat seleccionat com a FINALISTA de la convocatòria d’enguany.
La jornada de lliurament del premi se celebrarà el dia 27 d’octubre a l’escola El Submarí Lila d’El Milà.
“Ens trobem a l’hort!!! “és un projecte integrat transversal on a l’espai de l’hort interactuem diferents generacions: avis, mestres, nois i nens per compartir i aprendre un munt d’experiències que ens mostren tot el que podem aconseguir treballant conjuntament un tros de terra.

Enhorabona mestres i alumnes.

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

L’escola ha participat en enregistrament del programa InfoK de TV3 en el que pot visualitzar-se el nostre projecte de mediació i de resolució pacífica de conflictes ( a partir del minut 5) en el qual els alumnes en són protagonistes. Hi han participat alumnes de secundària i dos alumnes de la classe Nautilus de 6è de Primària.

Enllaç: http://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/infok-11102017/video/5694042/

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Avui han tingut lloc les eleccions a Caps Generals de Color i l’escrutini amb els següents resultats:

Cap del Color Blanc: Vinyet   Sotscap: Georgina

Cap del Color Blau:  Nacho   Sotscap: Irene

Cap del Color Verd: Maria     Sotscap:  Cèlia

Moltes felicitats a tots els candidats!

 

El passat dia 6, els alumnes de 6è de Primària candidats a Caps Generals de Color van realitzar la seva campanya electoral.
Onze candidats del color Blau, deu del color Blanc i deu del color Verd són els nois i noies  optaven a ser els escollits.
Van penjar les seves pancartes al menjador, van gravar petits espots i van fer un meeting als seus electors: nens i nenes del seu color.
Dies de nervis, d’emoció…però com dèiem, una experiència única.

Propostes electorals del candidats a Cap de Color

Els nostres candidats

Candidats del color Blanc

Candidats del color Blau

Candidats del color Verd

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Aquest divendres 6 d’octubre els alumnes de Psicologia de 1r de Batxillerat vam assistir a l’exposició Talking Brains al Cosmocaixa que mostra la relació existent entre el cervell i el llenguatge.
Durant la visita vam conèixer les línies d’estudi actuals relatives al llenguatge i vam posar a prova el nostre cervell a través d’activitats i reptes lingüístics.
L’ exposició va ser molt interessant i útil ja que a l’Escola hem iniciat les bases fisiològiques de la percepció i ens estem familiaritzant amb el funcionament del cervell.