DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Ens fa molta il·lusió compartir amb vosaltres el nou blog de plàstica que s’estrena avui mateix!
Aquest espai virtual vol ser una petita finestra per compartir i alhora exposar algunes de les activitats que fem a Plàstica amb els alumnes de Primària.
Esperem que el gaudiu tan com nosaltres!!!!
Aquí teniu l’enllaç per visitar-lo i aviat el trobareu a la web de l’Escola.
https://plasticaprimariagarbi.blogspot.com.es/

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Benvolgudes famílies,

Després del tancament de la segona avaluació, envoltats dels concursos de Sant Jordi i tantes altres coses, arriben les vacances de Setmana Santa que obren alhora la porta de les celebracions de Sant Jordi. L’Escola, com la vida, no para mai.

Els desitjo unes bones vacances quan les facin. Un moment especial per compartir amb la família i amics.

Ens retrobem de nou, dimarts 18 d’abril.

Cordials salutacions,

Jordi Carmona Espinosa
Director Garbí Pere Vergés
jcarmona@escolesgarbi.cat

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Benvolguts i benvolgudes!

Al regne de Nausica la tràgica mort del seu rei ha deixat als seus súbdits immersos en una profunda tristesa i desesperació. Vosaltres, el seu poble, esteu preocupats per la vostra seguretat, necessiteu un rei que us ajudi i defensi, doncs a les fronteres del regne hi habiten bàrbars, ogres, gegants i algun que altre ésser fantàstic. El consell reial ha decidit que aquells herois i heroïnes que estiguin millor preparats i preparades, tinguin més habilitats i capacitats, demostraran ser dignes de ser el rei o la reina de Nausica.
Qui regnarà?

Aquest ha estat el punt de partida del quart Treball Global dels alumnes de les Classes Eneida i Odissea.

Tota la Unitat s’ha organitzat a partir d’aquesta situació. Els grups de treball, escollits pels propis alumnes, s’han convertit en famílies de l’edat mitjana, on el treball individual i el treball en equip comptava per obtenir“Nausics”, la moneda del regne.

L’equip que al finalitzar totes les activitats ha obtingut més Nausics s’ha convertit en Rei. A la resta d’equips, i en funció de la puntuació se’ls ha assignat un estament de la societat feudal.

Les activitats que han anat realitzat al llarg de les últimes setmanes, han servit per obtenir puntuació però, sobretot, per adquirir tots els coneixements que corresponien a aquesta unitat temporal.

Van preparar una sortida la Barri Gòtic i al Barri de la Ribera de Barcelona on van haver de superar un seguit de proves; fer un vídeo sobre les energies que s’utilitzaven a l’edat mitjana per a les tasques del dia a dia; escriure la biografia d’un personatge com Bernat Cadireta, pregoner de la ciutat de Barcelona, Andreu Malla, moliner de la ciutat de Barcelona del s. XIV, o la comtessa Arsenda de Pallars i, finalment, treballar i utilitzar la geometria per dissenyar una casa de l’època medieval, amb l’ajuda de l’aplicació Tinkercad 3D.

Un cop fet el recompte final de nausics, cada grup de treball ha analitzat el seu estament social, n’ha fet una fitxa i ha representat escenes de la vida quotidiana del seu estament que han fotografiat, retocat digitalment i convertit en un retaule (tot i saber que els retaules eren de temàtica religiosa).

La valoració que n’han fet els alumnes és que ha estat un projecte en què a més d’aprendre, el sistema de puntuació els ha motivat a treballar més i millor.


Mostra d’un vídeo de l’activitat “L’energia a l’Edat Mitjana”

General

image_pdfimage_print

El dia 22 de març va ser el dia mundial de l’aigua i des de la comissió d’EEVV vam fer una petita exposició artística reivindicant el poder de l’aigua a la nostra escola. Per fer-ho vam distribuir-ho entre etapes, Primària i Secundària.

Els alumnes de Primària van rebre unes dades on es veia reflectit quin és el consum d’aigua a l’escola. Aquesta informació proporcionada pels alumnes de 1r d’ESO, va ser el resultat del Treball Global d’aquest trimestre, consistent en una Ecoauditoria de l’Escola exposada artísticament després d’una lectura i interpretació.

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Durant algunes tardes del mes de març hem realitzat una activitat d’escacs. Els nens i nenes de tercer de Primària han pogut jugar amb els seus avis i àvies.

En aquestes fotos podeu veure com els avis, durant una bona estona, van poder ensenyar als seus néts i als companys d’aquests a jugar a escacs. Alhora van gaudir d’una tarda molt divertida en què vam poder veure situacions molt tendres entre uns i altres.

Finalment tots els avis i àvies es van poder emportar a casa seva un record en forma de retrat que els van dibuixar els nens de tercer mentre jugaven a escacs.

Des d’aquí volem agrair la participació a tots i cadascun dels avis i àvies. Van omplir d’il·lusió, nervis i estratègia les tardes del mes de març als nens i nenes de les classes Tramuntana, Mestral i Ponent.

DestacadaGeneral

image_pdfimage_printAvui a l’escola hem celebrat el Dia Mundial de la Poesia

A l’entrada de l’escola hem muntat el “BOSC DE POESIA” amb els poemes que han triat les famílies, alumnes i professors. Simultàniament hem pogut gaudir de la veu de la Judit i l’Adrià recitant el poema d’enguany triat per la UNESCO, “La poesia” de Marc Granell.

Enguany el lema de treball per a les classes era: PLANTEM POESIA. Cada classe ha escollit un poema, l’ha treballat i l’ha plantat a l’hort o jardí corresponent. 

Amb la collita de fruits poètics farem un collage


Enllaç de l’audio : https://soundcloud.com/user-886020124/poema-marc-granell-veu

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

L’ escola participa amb el nostre Director, Sr. Jordi Carmona, en les jornades “Educació i mitjans de comunicació” de la Societat Catalana de Pedagogia de l’Institut d’Estudis Catalans.

En aquestes jornades s’ha posat de manifest la necessitat de tractar a les escoles el context, el missatge i el llenguatge dels diferents mitjans de comunicació, integrant la capacitat crítica que permeti valorar des d’una perspectiva ètica els seus continguts, alhora que es formen persones sensibles i compromeses amb l’entorn social i responsables i competents amb l’ús de la tecnologia i les pantalles.

Fragment de la jornada

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print
Aquests darrers dies a l’Escola es respira art! Estem recollint els fruits d’un trimestre on ens hem endinsat en el món de Miró, hem volgut conèixer  tres artistes ben diferents com són Dalí, Van Gogh i Picasso i amb els ulls tapats ens hem deixat portar pels artistes més grans de l’Escola: els alumnes del Batxillerat Artístic.
També hem deixat els pinzells per estampar amb fruites i verdures, hem treballat la figura humana i el seu moviment a partir de Keith Haring i  hem fet un homenatge a artistes actuals, que sovint passen socialment desapercebuts.