DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Avui han emès a TV3, en el programa “Acció política”, l’entrevista realitzada al nostre director Sr. Jordi Carmona.

“Els nens i nenes seran la primera i última generació que puguin solucionar els problemes globals”

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/accio-politica/jordi-carmona-els-nens-i-nenes-seran-la-primera-i-ultima-generacio-que-puguin-solucionar-els-problemes-globals/video/5669687/

 

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Avui, els alumnes de 1r i 2n d’ESO han après sobre la dinàmica de l’Antàrtida. Per què els organismes són tan grans allà? Per què viuen tants anys?

Aquestes han estat algunes de les preguntes que han après de la mà del Dr. Josep Maria Gili, un gran científic de l’Institut de Ciències del Mar, que ens ha portat el taller Antàrtida dins del marc del projecte Mar a fons que organitza l’ICM i la Caixa.

El Dr. Gili els ha explicat el funcionament i la dinàmica dels ecosistemes marins i també han pogut observar espècies molt longeves de l’Antàrtida. També han fet un seguit d’observacions a la lupa i al microscopi sobre el krill (petits crustacis) antàrtic i algunes mostres de gel desfet.

 

 

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Enguany tenim tres finalistes dels Premis Edurecerca 2017 pels seus Treballs de Recerca:

  • Daniel Rodríguez pel treball Pot convertir-se un wearable en una agència de viatges virtuals que ens permeti navegar per les ciutats?
  • Lluís Ayats pel treball Pareumàquines
  • Roger Rovira pel treball Bioindicadors Marins: Com els utilitzem per determinar la contaminació en les aigües.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc el proper 16 de juny a l’Auditori del Palau Falguera . (podeu ciclar l’enllaç de Google maps. C/Falguera, 6, Sant Feliu de Llobregat).

Enguany han organitzat una jornada que s’iniciarà als Jardins del Palau amb l’exposició dels pòsters dels treballs seleccionats i una Jam Session d’Arts Interdisciplinar (organitzada i dinamitzada per l’Aula de Música i Teatre. Entitat col·laboradora). És per això que ens animen a participar de la Jam.

Escaleta de l’acte:

  • 12.30h Arribada dels alumnes participants.
  • 13h Exposició del pòsters dels treballs i “ Jam session”  (dinamitzada per l’Aula de Música i Teatre).
  • 15h Arribada i recepció d’autoritats.
  • 15.30h Obertura de portes i entrada a l’auditori.
  • 15.45h Inici de l’acte de lliurament dels Premis EduRecerca 2017.

* A l’Auditori (acte de lliurament dels Premis EduRecerca) només hi accediran els alumnes guanyadors amb els seus tutors del treball de recerca per motius d’aforament limitat. Habilitarem una sala al Palau Falguera amb l’emissió en directe de l’entrega dels premis. Així mateix aquesta emissió es podrà veure en directe des d’un canal Youtube.

Les famílies, amics, companys…poden acompanyar als guanyadors durant la jornada i veure l’entrega des de la sala habilitada.

Els alumnes seleccionats podran dinar al parc (els hi lliurarem un entrepà i una beguda)

Inscripció:

Per raons d’organització és necessària la inscripció a l’acte al següent formulari abans del divendres 9 de juny:
https://goo.gl/forms/rfKNFdEWuFoDL2HH2

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Des de l’àrea d’astronomia volem recomanar a les famílies de les nostres escoles, ara que ve el bon temps i que comenceu a buscar llocs per anar de vacances, que penseu en destinacions relacionades amb l’observació de l’espai. L’astroturisme està de moda i a casa nostra tenim en una oferta gran i variada.

Com a mínim, segur que l’observació del cel, una nit molt fosca, farà emocionar-vos i també reflexionar tal com deia el gran divulgador Carl Sagan : “Sabem que vivim en un insignificant planeta, d’una trista estrella perduda, en una galàxia posada en una cantonada perduda d’un univers, en el que hi ha moltes més galàxies que persones” o “ A vegades penso que hi ha vida en altres planetes, i a vegades penso que no. En qualsevol dels dos casos, la conclusió és sorprenent”

Llegir mes: http://www.nuwatourism.com/ca/post/benvinguts-a-lastroturisme

 

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Avui 22 de maig hem participat a la segona fase de Contes a l’Esprint al CESIRE. Hi hem anat amb els dos grups d’ alumnes que varen ser guanyadors del concurs, gràcies als relats que es varen inventar de forma col·lectiva. Aquesta segona fase consistia en representar i escenificar els seus relats adaptant les històries i elaborant un guió amb diferents actes i escenes, i, per altra banda, ells mateixos han elaborat el vestuari i l’attrezzo amb la llista de materials que ens varen indicar des de l’organització. Tot plegat en un temps concret, dues hores, com el nom indica, tot a l’esprint.

Estem molt contents ja que hem tingut l’oportunitat de poder viure aquesta experiència juntament amb altres escoles i ho estem doblement perquè hem guanyat en les dues categories!

Moltes felicitats als nostres alumnes de 2n i 3r d’ ESO i moltes gràcies a tots els professors que ens heu ajudat i recolzat des del primer moment. També li volem donar l’enhorabona a la nostra escola germana, l’Escola Garbí Pere Vergés de Badalona, que també hi ha participat.

Moltes gràcies i felicitats nois i noies!

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

Arran d’una visita que vam rebre a l’Escola d’una professora argentina, hem establert contacte amb un equip de mestres d’una escola pública de Buenos Aires i ja estem lligant caps per tal de veure possibilitats de treball amb els alumnes d’ambdós centres.

D’entrada, vam anar intercanviant mails i idees fins que van proposar una connexió per conèixer-nos i parlar cara a cara. La primera presa de contacte amb les companyes de laEscuela 2 de 21 Eduardo Luis Vicente ha estat via Skype. El grup de mestres d’aquesta escola pública de primària, de dues línies, amb alumnes des dels 6 als 12 anys, es van mostrar molt motivades i engrescades a fer alguna activitat conjunta. Hem rebut la proposta de treball i hem quedat que ens donaríem a conèixer les escoles mútuament a través dels alumnes, via Skype. Ens hi posarem ben aviat!

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

El passat diumenge al matí, va tenir lloc el concert de Gòspel  “Sister Act” interpretat pels alumnes de 1r d’ESO al teatre Zorrilla de Badalona. A la tarda, al Palau Sant Jordi, els nens i nenes de Primària de l’Escola d’Esplugues i de Badalona van participar a la Trobada de Corals. Va ser un  concert inusual  de 2.500 nens i adolescents provinents de cinquanta-set municipis del país celebrant el 50è aniversari de Corals Infantils de Catalunya.

Enhorabona a tots els alumnes i mestres.

Podeu trobar més informació en aquests enllaços:

Vídeo de la Trobada de Corals al Palau Sant Jordi

DestacadaGeneral

image_pdfimage_print

L’equip de GTV ha fet un petit reportatge sobre el projecte “Esport i funció sinàptica neuronal” , impulsat per l’ Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, en el qual participen els alumnes de 1r de Primària de l’Escola.

El moviment corporal ha jugat un paper essencial en la nostra evolució i en el nostre desenvolupament com a éssers humans.  L’Escola vol lluitar contra el sedentarisme impulsant el projecte “Mou-te cada dia i aprèn”. Aquest programa té com a objectiu demostrar que l’activitat i l’exercici físic aporten grans beneficis tant a nivell de salut mental com física i milloren les capacitats essencials per a l’aprenentatge, com són l’atenció, la memòria i el càlcul