La Fundació

image_pdfimage_print

La Fundació Escoles Garbí

A la Fundació Escoles Garbí formem els homes del demà com a ciutadans proactius, capaços de transformar la societat en què vivim, en un entorn just, solidari i sostenible.

Els nostres alumnes, acompanyats per uns educadors, que són referents en tot moment i, en un entorn d’atenció personalitzada, aprenen a pensar, sentir, estimar i actuar, amb una metodologia vivencial d’aprenentatges i valors, la qual cosa els permet liderar i desenvolupar el seu projecte vital, des dels 3 als 18 anys.

L’escola Garbí Pere Vergés s’estructura com una ciutat ideal on tothom té els seus drets i deures a acomplir. La ciutat actua com a motor i generador d’una convivència basada en el respecte, la llibertat i la responsabilitat.

La Fundació Escoles Garbí és una entitat privada, independent i sense afany de lucre, que s’inspira en els principis pedagògics del mestre Pere Vergés. El nostre objectiu és l’ensenyament en els centres educatius propis –Esplugues i Badalona– i l’organització d’activitats complementàries relacionades amb l’entorn educatiu (conferències, seminaris, premis o formació de professorat).

Els conceptes de responsabilitat personal i llibertat guien les activitats educatives de la Fundació. Els nostres centres treballen per a la formació dels alumnes, amb un triple objectiu:

  • Educació integral, amb els màxims coneixements en el camp de les ciències físiques i naturals.
  • Educació en la llibertat i responsabilitat, formant ciutadans conscients de la importància de l’individu dins de la societat.
  • Formació cultural, educant la sensibilitat a l’hora d’interpretar l’entorn.

“FORMEM ELS HOMES I DONES DEL DEMÀ, LLIURES, COMPETENTS  I SOLIDARIS”

Esplugues1Esplugues2Esplugues3Badalona1Badalona2Badalona3

Un projecte, dues escoles

Les dues escoles desenvolupen un Projecte Pedagògic comú, que s’adapta a les característiques de cada centre i el seu entorn natural i social. Esplugues i Badalona apliquen els mateixos principis formatius, basats fidelment en l’ideari de Pere Vergés, al temps que generen un sentiment de pertinença molt intens i que perviu durant la vida de la gran majoria d’antics alumnes.

  • Esplugues. Inaugurat el 1965, el centre d’Esplugues de Llobregat va ocupar un edifici de nova construcció estructurat al voltant del menjador, centre social i de convivència. El 2013 es va recuperar l’edifici del Cub, amb els últims avenços per a estimular la recerca i la interacció entre alumnes i mestres.
  • Badalona. Inaugurat el 1968, el centre de Badalona va ocupar l’edifici noucentista d’una antiga finca rústica. L’ excepcional entorn natural va permetre recuperar l’escola a l’aire lliure. El 2013 s’hi va inaugurar el nou pavelló, espai polivalent de cultura i esport amb una avançada tecnologia escenogràfica.