La Fundació

image_print

Els orígens

La Fundació Escoles Garbí és propietària i titular de l’Escola Garbí Pere Vergés d’Esplugues i de l’Escola Garbí Pere Vergés de Badalona. Ambdues escoles varen ser fundades pel mestre Pere Vergés i Farrés i pel seu fill Robert Vergés i Cadanet, els anys 1965 i 1968, respectivament.
Els orígens de la pedagogia de Pere Vergés es troben a l’Escola del Mar (1921), institució model i referent de la Renovació Pedagògica del nostre país.

 

“Homes i dones del demà”. El punt de partida

A la Fundació Escoles Garbí formem els homes i dones del demà com a ciutadans proactius, capaços de transformar la societat en què vivim, en un entorn just, solidari i sostenible.
Els nostres alumnes, acompanyats d’educadors, que són referents en tot moment, i en un entorn d’atenció personalitzada, aprenen a pensar, sentir, estimar i actuar, amb una metodologia vivencial d’aprenentatges i valors, la qual cosa els permet liderar i desenvolupar el seu projecte de vida, des dels 3 als 18 anys.
Ciència, ètica i estètica són els eixos sobre els quals s’articula el nostre Projecte Pedagògic.

  • Ciència
    Aquest àmbit permet aconseguir que l’alumnat s’interessi pels esdeveniments del món que l’envolta a partir del coneixement de les principals idees i reflexions que composen les diferents disciplines curriculars: les ciències físiques i naturals i les humanitats. Alguns dels principals projectes d’aquesta àrea són la Meteorologia i l’Hort.
  • Estètica
    L’Estètica, com a àmbit, valora la bellesa en relació a la creació d’un entorn agradable que afavoreixi l’actitud positiva per aprendre i per relacionar-se amb la comunitat. Aquest espai contempla factors com l’ordre, la neteja, la pulcritud i les bones maneres.
  • Ètica
    L’Ètica esdevé un mitjà per a posar en funcionament l’exercici recíproc de la llibertat i la responsabilitat a partir del respecte als altres. Dins d’aquest àmbit, destaquem dos projectes: Maneres i Models.