Nausica i Vilamar al MNAC

Els alumnes de les classes Nausica i Vilamar han estat al MNAC fent una visita-taller entorn la figura humana i l’escultura

image_print

Organitzada pel Departament d’Expressió Plàstica de l’escola, els alumnes de 5è (classes Nausica i Vilamar) han visitat el MNAC.
Allà han fet la visita-taller “Cossos de tota mena”, relacionada amb l’escultura i la representació de la figura humana.
Els alumnes han realitzat un itinerari en què han visitat diferents sales amb escultures de marbre, bronze, fang… que il·lustren la representació de la figura humana a la col·lecció d’escultura moderna. Han après una mica més sobre:
• Què és una escultura
• De quins materials i com estan fetes
• Com es mira una escultura
• Estils i representacions…
La visita ha estat interactiva i han pogut observar, participar, preguntar, escoltar i gaudir de les obres d’art.
Per acabar la sessió, han realitzat un taller inspirant-se en la Ballarina de Pablo Gargallo i han realitzar una escultura molt simbòlica a partir de plans i siluetes d’encaix, en què havien de fusionar-se amb un objecte. Primer han dibuixat l’objecte o animal en el qual es volien convertir i l’han encaixat amb la silueta de la fotografia del seu cos.
Han quedat unes escultures sorprenents i creatives i els alumnes han gaudit molt de la sortida, del museu i de Montjuïc.