Els alumnes de 5è estudien “Cossos de tota mena” al MNAC.

Els alumnes de 5è tornen a visitar el MNAC, aquesta vegada per realitzar una visita i taller sobre l’escultura i el cos humà: “Cossos de tota mena”.

image_print

A partir d’un itinerari que il•lustra la representació de la figura humana a la col•lecció d’escultura moderna, els alumnes han reflexionat sobre les escultures, els materials escultòrics, el procés de creació, l’observació, l’estil, el missatge de les obres i altres temes.
Des de la Lucrècia de Damià Campeny a la Ballarina de Gargallo han anat observant diversos aspectes i han pogut gaudir de l’art en tota la seva dimensió estètica, expressiva i històrica.
Aquestes sortides potencien el criteri estètic dels alumnes en tant que donen l’oportunitat d’observar obres d’art en directe posant l’atenció en aquells aspectes relacionats amb la matèria d’educació artística i plàstica a l’aula.
Pr als alumnes no és la primera visita a aquest museu, recorden altres moments de les seves estades i estableixen un vincle natural amb el MNAC en concret i amb l’art en general.
Al taller han pogut fer el que més els agrada: desenvolupar la seva creativitat amb l’elaboració d’una obra, prenent Gargallo com a referència. A partir de plans que esdevenen volums en tallar o doblegar s’han fusionat amb un objecte. Han gaudit molt de la sortida i a continuació en podeu veure una mostra.