Manifest en defensa de la democràcia i la pau

La Fundació Escoles Garbí expressa el seu suport a la defensa de la democràcia i la pau

image_print

MANIFEST EN DEFENSA DE LA DEMOCRÀCIA I LA PAU

La Fundació Escoles Garbí vol manifestar el seu suport i reconeixement als membres del Govern de la Generalitat de Catalunya que van ingressar ahir a la presó i al President i la resta de Consellers, pendents d’una ordre de detenció internacional. El mateix suport i reconeixement per a la presidenta del Parlament i els cinc membres de la mesa, que hauran de prestar declaració la setmana que ve.

A Catalunya ens trobem amb les principals autoritats del país i els dirigents de dues grans organitzacions civils empresonats o en procés de ser-ho.

Demanem, pel bé de la democràcia i la pau en la qual tots volem conviure que:

  • Els membres del govern legítim de Catalunya siguin alliberats i que, juntament amb els exiliats, puguin reprendre les seves funcions.
  • Els dirigents de l’ANC i Omnium siguin alliberats i puguin reprendre les seves accions cíviques.
  • Es normalitzi el funcionament sobirà del Parlament de Catalunya.
  • Es tanquin els sumaris oberts contra centenars d’alcaldes, càrrecs públics i altres ciutadans.
  • No es repeteixin episodis de violència contra la població civil com els del dia 1 d’octubre durant la celebració del referèndum.

A les escoles Garbí Pere Vergés formem els homes i dones del demà com a ciutadans proactius, capaços de transformar la societat en què vivim, en un entorn just, solidari i sostenible.

El nostre model de ciutat-escola, que parteix de l’Escola del Mar, ens ha permès des del 1965 crear aquest entorn de convivència basada en el respecte, la llibertat i la responsabilitat, valors que continuarem defensant.

 

Barcelona, 3 de novembre de 2017