Portem la ciència més lluny

El passat dimarts 23 de novembre els grups de les optatives de Ciències de segon i tercer d’ESO vam anar a fer un taller anomenat Transformació de bacteris amb el gen humà Mylip per l’estudi de l’aterosclerosi .

image_print

En arribar vam conèixer les nostres dues instructores que ens van fer una ruta per les instal·lacions. Seguidament vam anar cap al laboratori on ens van presentar el taller i a continuació el vam dur a terme.

La pràctica va consistir a introduir el gen Mylip en uns plasmidi bacterians i transferir-los als bacteris per obtenir gran quantitat de la proteïna Mylip.

En conclusió, la sortida va ser una experiència enriquidora, ja que vam poder treballar i fer pràctiques a un laboratori real i amb els seus materials. Apart d’això vam poder veure i experimentar millor els conceptes  que hem estat estudiant a l’optativa de Superherois del món microscòpic.

Alumnes de les classes Marina i Raiers