L’educació emocional al centre del canvi educatiu

L’Escola Garbí Pere Vergés presenta el projecte de Vida Social a les XIV Jornades d’Educació Emocional

image_print

El passat 16 i 17 de març, l’Escola Garbí Pere Vergés va participar a les XIV Jornades d’Educació Emocional organitzades per la UB.

Les jornades giraven a l’entorn de “L’educació emocional al centre del canvi educatiu”, i l’equip de les escoles va presentar un pòster titulat “El desenvolupament de competències emocionals en l’aprenentatge-servei a les Escoles Garbí Pere Vergés“, per reflexionar sobre el paper de les emocions al projecte de Vida Social com a espai de governança de l’escola.

Entre els tallers vivencials i les ponències van destacar les intervencions del Dr. Rafel Bisquerra, el Sr. Eduard Vallory i la Dra. Anna Carpena, entre d’altres, que van exposar al llarg de les jornades diferents idees clau sobre l’educació emocional que es poden resumir en:

– L’educació emocional és un factor essencial del canvi educatiu i ha de ser un motor per aconseguir aprenentatges valuosos per a tots i cadascun dels alumnes.
– L’escola que té en compte les emocions, educa en la transversalitat.
– L’educació emocional hauria de basar-se en l’evidència científica i ser sistemàtica i intencional, per preparar els alumnes per a la vida.
– L’educació emocional no es pot transmetre, s’ha de viure en primera persona. Els professors han de fer un camí d’autoconeixement i reflexió.