Taller de manipulació d’aliments

El dimecres 15 de setembre tot el curs de 2n de batxillerat vam assistir a un taller de manipulació d’aliments.

image_print

Al començament no ens fèiem cap idea del que ens parlarien al taller, de fet tots pensàvem que com bé diu el títol, anaven a parlar-nos només de la manipulació d’aliments, perquè en un futur puguem obrir la “guingueta”.

Quan va arribar la instructora a la classe i es va presentar, tots vam fer silenci per a poder escoltar-la. A partir d’aquest punt, va començar a parlar i durant dues hores seguides, vam estar parant atenció.

En un principi ens va començar a fer preguntes de si sabíem de què aniria el taller, o amb quin objectiu ens el feia, però ningú no va dir res. Va començar explicant-nos les normes que s’han de seguir a la cuina per a poder manipular els aliments, des de la vestimenta o les normes d’higiene, fins a quines taules o
ganivets s’han o s’haurien de poder utilitzar per a cada grup d’aliments. Seguidament, va fer un enfocament més cap a les normes que hauríem de seguir quan estiguem manipulant els aliments a la guingueta: cabells recollits, l’ús dels guants, rentat de mans, rentat de la superfície en la qual treballarem… A més a més, també va afegir que perquè es puguin acomplir les diferents normatives d’higiene, de les tres persones que tindrem treballant a la guingueta setmanalment, una s’ha d’encarregar de recollir els diners, per altra banda la segona persona ha d’encarregar-se de tallar pa i sucar-lo amb el tomàquet i, finalment, l’última persona s’hauria d’encarregar només d’introduir l’embotit i lliurar un cop acabat, l’entrepà a l’alumnat. Finalment, va acabar la xerrada parlant-nos dels diferents tipus d’al·lèrgies i de quins efectes poden causar. Amb el seu coneixement va poder anomenar-nos la llista generalitzada que existeix d’al·lèrgens als restaurants, i ens va anar explicant de què tractava cadascun d’ells.

Concloent doncs, pensem que aquesta formació no només ens serà útil en l’actualitat per ampliar els nostres coneixements i per poder fer un bon ús de la guingueta aquest curs, sinó també ens serà útil per un futur, i pels possibles treballs en els quals ho apliquem i formar-nos com a persones adultes.

Encarregats del noticiari – Classe Plató