Erasmus +

Co-funded by the Erasmus + programme of the European Union

MIGRATION: 2016-2018

Països participants: Alemanya, Itàlia, Hongria i Holanda. Alemanya era el coordinador del projecte

TEMA: Estudi de les onades migratòries, tipus de migració, establir contacte amb immigrants i emigrants dels diferents països, les condicions en les quals viuen i la seva trajectòria. Reflexionar sobre el que s’està fent en les polítiques de migració als diferents països.

YOUR CHOICE, YOUR LIFE 2017-2019. Badalona & Esplugues

Països participants: Turquia, Romania i Polònia.

TEMA: Prendre consciència de l’abandonament escolar que hi ha a cada país, i fer intercanvi d’experiències per poder millorar estratègies i evitar l’abandonament. Es treballa en base a les intel·ligències múltiples.

 

COMMUNITY SERVICES 2017-2019

Països participants: Turquia, Hongria, Portugal i Bèlgica.

TEMA: Potenciar el voluntariat que es duu a terme des de les Escoles i  motivar als alumnes a continuar amb el voluntariat un cop hagin marxat de les escoles a través dels European Solidarity Corps. A banda, l’objectiu és que les diferents escoles participants formin part del ESC i s’acreditin com a entitats emissores i receptores de voluntaris europeus.

 

TRACING OUR EUROPEAN SPIRIT 2017-2019

Països Participants: Xipre, Grècia, Polònia, Àustria i Romania.

TEMA: Estudiar i viure la cultura, arquitectura i tradicions europees de cada un dels països participants, tot analitzant les traces històriques presents a les ciutats que visitem.

 

 

I LOVE READING 2017-2019.

Països Participants: Turquia, Polònia, Anglaterra i Itàlia.

TEMA: Motivar la lectura entre els joves i els diferents gèneres literaris a través dels diferents països, tot coneixent autors i obres representatives dels mateixos.

 

 

LEARN 4 HEALTH. 2017-2019

Projecte liderat per la Universitat Aalborg de Dinamarca amb escoles participants de diferents països:  Dinamarca, Holanda, Anglaterra, Eslovènia, juntament amb entitats públiques i/o privades de l’entorn de la salut, i universitats d’aquests països. Les Escoles Garbí Pere Vergés hi participem  en col·laboració amb la UOC.

El projecte es centra en les polítiques de salut i nutrició, així com la importància d’innovar  el currículum tot introduint-hi aquests temes per conscienciar els nens i joves des de les escoles.

Es pretén crear recursos i metodologies que es duen a terme a nivell local per promocionar-ho a nivell global, tot formant un grup d’experts des de les diferents institucions que hi participen.

El que s’està fent és compartir experiències i posar-les a la pràctica als diferents països a través de les escoles. I alhora les entitats de cada país fan l’anàlisi i donen suport a les mateixes per fer-ho arribar a les institucions educatives corresponents.

EUROPE: OLD ROOTS, NEW STORIES. 2018-2020

Països participants: Alemanya, Itàlia i Hongria.

Tema:

Anàlisi de les arrels europees que tots els països participants. Estudi de les similituds i diferències. Sentit d’identitat i pertinença a Europa. Que els alumnes prenguin consciència de la trajectòria dels diferents països per la construcció de l’Europa actual.

 

CULTURE AND HISTORY OF CACAO 2019-2021

Països participants: Bèlgica, Hongria, Itàlia i Portugal

Tema: El cacao i la xocolat com a eix transversal permetrà als nois i noies a prendre consciència de la història, passat, present i futur, i els descobriments d’altres països, tot fent una mirada a un futur per a unasocietat més sostenible.

SEPIE

Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE). Adscrit al Ministeri d’universitats, actua com Agència Nacional per a la gestió, difusió i promoció del programa Erasmus+ de la Unió Europea en l’àmbit de l’Educació i la Formació.