Un nou projecte

La setmana passada ens va començar a explicar el nou projecte. Per començar a preparar l’activitat, avui dimarts, hem assistit a la primera xerrada on hem pogut conèixer el nostre investigador.

image_print

imatge2La setmana passada el nostre professor, el Sr. Sergi Benet, ens va començar a explicar un nou projecte que realitzarem aquest curs. La veritat és que em va sorprendre la seva manera d’explicar-nos aquest nou treball. El primer que va fer va ser escriure una frase a la pissarra. A partir d’aquesta frase ens va demanar que esbrinéssim quina era la paraula més important. Tots vam tenir clar que la paraula més important era la GRIP. Tot seguit, a partir de la paraula grip, van anar sortint moltes paraules com: Ciència, investigadors, recerca, paciència, coneixements i moltes altres més.

Quan vam acabar de parlar sobre el significat de la frase i de les paraules que ens venien al cap en llegir-la, el Sr. Benet ens va dir que nosaltres havíem estat parlant de moltes coses relacionades amb el treball, com per exemple: característiques d’un investigador, significat de la paraula recerca i la paraula que ho engloba tot, Ciència.

Tot seguit, i després de fer-nos xerrar a nosaltres, el nostre tutor ens va explicar amb més detall què era tot allò del que estàvem parlant. Aquest any hem tingut la sort que hem estat una altra vegada seleccionats en un programa d’investigació que organitza Recercaixa. És a dir, farem d’investigadors! Tindrem la sort que en el nostre treball ens ajudarà un científic, concretament el Doctor Tomas Pumarola i estic segur que ens ajudarà moltíssim.

Per començar a preparar l’activitat, avui dimarts, hem assistit a la primera xerrada on hem pogut conèixer el nostre investigador. Hem anat a l’auditori del Cosmocaixa i allà, juntament amb les altres escoles que hi participen, hem escoltat les presentacions dels diferents investigadors. Després hem pogut fer algunes preguntes que ells han contestat. A partir d’aquest moment a l’Escola ja podem començar amb el Projecte.

Una cosa que m’ha sobtat és que la Universitat de Vic ens farà un seguiment per veure com treballem i alguna vegada ens vindran a visitar a l’Escola. Avui han entrevistat els nostres professors i alguns companys, també Catalunya Radio ha fet una entrevista a l’Oriol Majó.

Estic emocionat i amb moltes ganes de començar a treballar en aquest Projecte i poder veure com la televisió i la ràdio ens faran un seguiment. Tinc moltes ganes de començar a treballar.

Martí. Classe Nausica

Alhora, la societat també reconeix aquesta feina i, coma resultat, la premsa ha volgut destacar-ho: