III Setmana de la Ciència

Emmarcat en la 20a Setmana de la Ciència, a l’Escola s’han realitzat els tallers a Educació Secundària: “La llum i les seves tecnologies”.

image_print

Del 13 al 22 de novembre se celebra a Catalunya la 20a Setmana de la Ciència. Durant la Setmana de la Ciència es duen a terme tot un conjunt d’activitats de divulgació científica arreu del nostre territori: Jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs, tallers científics…

El tema central de l’edició d’enguany és la llum amb motiu de la celebració, aquest 2015, de l’Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum.

La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Poden consultar més informació al següent lloc web: http://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat

Objectius

  • Impulsar el coneixement de la Ciència, especialment en el cap de la llum i les seves tecnologies, així com també desvetllar les vocacions científiques entre els nostres estudiants, entre els quals hi ha els futurs investigadors del país.
  • Acostar als noies i noies els avenços científics i tecnològics més recents que s’estan duent a terme a Barcelona de manera atractiva i propera.
  • Despertar i potenciar el coneixement, la cultura i l’interès, la ciència i la tecnologia.

Fragments dels Tallers de la Fira Científica i del Kahoot

Programa

Dijous, 17 de novembre
Captura de pantalla 2015-11-18 a les 14.00.05

Fira científica

En la fira científica 40 alumnes talentosos en Ciència de Secundària van exposar per torns els tallers teòrics i pràctics als seus companys. Aquests tallers els van preparar al llarg de dues setmanes amb els seus professors de Ciències. En la mostra els alumnes van fer servir un pòster científic i en alguns casos duien a terme una demostració científica o un experiment.

Presentació dels Tallers


Cloenda: Kahoot col·lectiu

La cloenda de la fira científica es va dur a terme amb la plataforma d’aprenentatge virtual Kahoot. Mitjançant la gamificació, els alumnes, distribuïts per colors, van posar en pràctica tots els aprenentatges adquirits al llarg dels tallers, posant en comú tota la informació adquirida i treballant alhorales seves habilitats socials.

Divendres, 13 de novembre i Dilluns, 16 de novembre

Al llarg de dos dies els alumnes de l’ESO i els alumnes de la matèria de Tecnologia industrial de 1r de batxillerat van rebre una formació en energia solar fotovoltaica. La formació va ser impartida per Solartys, una agrupació d’empreses que treballen al voltant de l’energia solar a Catalunya i a Espanya.

Dimecres, 18 de novembre  

Els alumnes de 4t d’ESO van participar en l’activitat “La ciència en primera persona”, amb la conferència “El paradigma de la biodiversitat marina antàrtica: per què hi ha un bosc sota un desert de gel?, a càrrec del Dr. Josep Maria Gili, a l’Institut Joaquim Blume. Aquesta activitat permet divulgar coneixement sobre la biodiversitat antàrtica i posar a l’abast de l’alumnat la vida quotidiana, les anècdotes i les preocupacions dels científics.

Captura de pantalla 2015-11-18 a les 14.01.29

Dilluns, 23 de novembre

Els alumnes de la matèria optativa “Recerca biomèdica” de 1r i 2n de Batxillerat assistiran al BCN Bio Pro Science Meeting, el primer congrés científic dirigit a estudiants d’ESO i Batxillerat, al PRBB i organitzat per La Ciència al Teu Món. En aquesta trobada els alumnes podran interaccionar i intercanviar idees i opinions amb els protagonistes dels avenços científics en recerca de frontera en biologia, com el premi Nobel en Química 2013.

Poden consultar més informació al següent lloc web: http://www.bcnbiopro.cat/

FullSizeRender-1