1

L’ actualització en el maneig dels trastorns de l’aprenentatge i la conducta a l´escola

Mai deixem d´aprendre!!
Tots anem a l´Escola a aprendre. I quan diem tots, ens referim a totes les persones que formem part d´aquesta comunitat que som principalment els alumnes, els mestres i els professors.
La formació contínua és present en el dia a dia dels nostres alumnes, i també en el dia a dia dels professionals de l´Escola. Actualment, tots els àmbits de treball requereixen renovació, si més no necessitem conèixer, valorar i incorporar noves tècniques i recursos que facilitin la nostra feina.
Concretament, els professionals de l´Educació hem d´anar actualitzant, contrastant, descobrint i incorporant nous mètodes i recursos que ens ajudin a donar la resposta adequada a tots i cadascun dels nostres alumnes.
Per aquest motiu, durant la segona setmana de juliol, el DOP de   l’Escola ha assistit a una formació específica sobre “L´actualització en el maneig dels trastorns de l’aprenentatge i la conducta” que ha estat dirigida per especialistes de la Unitat de Trastorns de  l’Aprenentatge (UTAE) de l´Hospital de Sant Joan de Déu.
Durant aquesta setmana hem fet un recorregut per les diferents alteracions dels aprenentatges i els aspectes associats que moltes vegades comporten.
Centrat en el coneixement del neturodesenvolupament dels alumnes i amb una visió actual sobre els coneixements de les neurociències, hem tractat les diferents problemàtiques i hem parlat sobre el ventall d´accions i respostes a fer davant la presència d´aquestes afectacions, que tenen un nivell de prevalença important dins de qualsevol aula escolar.
És enriquidor compartir i treballar amb professionals especialitzats. També és profitós contrastar experiències amb companys d´altres centres educatius del nostre entorn.