L’Escola participa a la Mobile World Awards 2017

Emmarcat en la setmana de la Mobile Word Congres, enguany l’Escola ha participat en el Concurs Mobile Learning Awards en la categoria “Experiències i propostes d’aula amb tecnològies mòbils” amb la presentació de la Unitat Temporal realitzada a 2n d’ESO “Terraformació de Mart”.

image_print

Emmarcat en la setmana de la Mobile Word Congres, enguany l’Escola ha participat en el Concurs Mobile Learning Awards en la categoria Experiències i propostes d’aula amb tecnològies mòbils amb la presentació de la  Unitat Temporal realitzada a 2n d’ESO “Terraformació de Mart”.

La finalitat d’aquesta modalitat és donar a conèixer les diferents vies d’integració de tecnologies digitals en els centres docents mitjançant unes propostes  per desenvolupar i implementar a l’aula.

L’activitat presentada estava relacionada amb la futura colonització de Mart. D’una banda, calia investigar quin tipus d’energia, comunicacions i materials podrien utilitzar-se. D’altra banda, s’havia de tenir en compte que actualment per enviar senyals de la Terra a Mart, de mitjana, farien falta 14 minuts i 6 segons,  cal tenir en compte que la distància entre els dos planetes es va reduint 300km/minut i el proper mes d’abril serà de 92 millions de quilòmetres. Caldrà programar el robot per les missions de reconeixement del terreny i el transport de materials, calcular les distàncies recorregudes i les rotacions de les rodes. Seguidament, dissenyar en Sketchup i imprimir una base marciana en 3D. Finalment crear una app documentant totes les activitats i omplir una rúbrica d’autoavaluació del grup.

Mostra de la seqüència  de l’activitat presentada al concurs

Si voleu fer un tasteig, podeu escanejar aquesta mostra de codis QR de les apps creades per alumnes de 2n que podeu descarregar-vos en un mòbil o tauleta.

Núria, Paula, Anna i Júlia         Carlota, Marina i Maria

Base marciana dissenyada amb Sketchup i impressa en 3D: Marc, Joan i Mariona

Si voleu més informació podeu veure l’activitat en aquest enllaç:

http://www.xtec.cat/~lnater/2n/mart/missionsmart201617.htm