L’Olimpíada de Filosofia

L’Escola, representada pels alumnes ÀLex Cañas i Àlex Sala, ha participat en a IV Olimpíada de Filosofia centrada en la hipòtesi: ” Noves tecnologies i identitat humana: Estan canviant les noves tecnologies la identitat humana? “.

image_print

L’Escola, representada pels alumnes ÀLex Cañas i Àlex Sala,  ha participat en a IV Olimpíada de Filosofia centrada en la hipòtesi:  Noves tecnologies i identitat humana: Estan canviant les noves tecnologies la identitat humana? .  

 Aquestes orientacions tenen relació amb el tema, però també amb els criteris d’avaluació del Jurat basats en l’expressió, l’estructura, l’argumentació i l’originalitat

Les orientacions concretes per a la dissertació del tema en qüestió sha estat les següents:

– La pregunta per la identitat humana no es refereix a la identitat personal, sinó a la identitat com a humà, com a ésser viu pertanyent a una espècie.

– La relació entre les noves tecnologies i la identitat humana s’ha d’abordar des de la perspectiva de l’impacte de les primeres en la segona.

– L’enfocament de l’estudiant ha de ser proper a les seves vivències, sense deixar de banda la riquesa d’idees ni la correcció argumental. Es tracta d’evitar un excés d’abstracció, tant com una tendència a la divagació, com és pròpia d’alguns productes de ciència ficció, per exemple.

El Jurat va està format per Domingo Cabezas, Myriam Gallego, Yolanda Navarro, Ana Plaza i Gerard Prieto. Tots professors de filosofia de secundària.

Aquest Jurat decidirà quins són els quatre finalistes que passen a la fase final, que és la defensa oral.

Es comunicarà al començament de la sessió al CCCB el dia 4 de març quins són els finalistes. Aquests es podran preparar la defensa oral, si volen, mentre es projecten els vídeos seleccionats de la II Mostra de VIdees i es porta a terme la taula rodona. En un correu específic us informaré de l’horari definitiu de la jornada del dia 4 de març al CCCB.

El Jurat de la defensa oral està format per Núria Estrach, professora de filosofia de la UAB, Elisabeth Goula, cap de debats del CCCB, i Begoña Román, professora de filosofia de la UB, que el presidirà. La defensa oral serà pública i serà enregistrada en vídeo, com tota la sessió.