Participem a la V Olimpíada de Filosofia de Catalunya

El 2 de febrer, la Júlia i en Max de 2n de Batx. es van presentar a la V Olimpíada de Filosofia de Catalunya

image_print

El passat divendres 2 de febrer, la Júlia  i en Max  de 2n de Batxillerat es van presentar a la V Olimpíada de Filosofia de Catalunya. La convocatòria era a la Facultat de Filosofia de la UB  a les 17h.
Després de acreditar-se van reunir a tots els participants a la Sala Gran. El President de la Societat Catalana de Filosofia va donar-los la benvinguda amb una breu xerrada sobre la importància de la filosofia a la nostra cultura i de com aquesta ens ha ajudat durant molts segles a plantejar-nos els problemes des de diferents perspectives, i de com ens fa créixer com a societat quan aquestes noves idees ens fan obrir la ment. Va agrair a alumnes i professors de filosofia i els va animar a continuar lluitant contra els cops que darrerament va rebent la disciplina. Va aprofitar per lamentar-se de com aquest curs la prova de filosofia de les PAU ha deixat de ser obligatòria per a tots els alumnes.
Després van repartir a tots els participants quina seria la dissertació que haurien de fer. Els van donar 90 minuts per escriure individualment sobre el tema “Tota revolució pressuposa una utopia?”, sense dubte un tema apassionant i que dóna molt per pensar.
La Júlia i en Max van esgotar el temps i van sortir molt contents de tot el que havien escrit. Tots dos van coincidir en que sense utopia no hi ha revolució. En les seves dissertacions van fer paral·lelismes entre la utopia i l’amor i de com has d’anar moviments per anar-lo conquerint. També van plantejar la impossibilitat d’arribar a la utopia, però que qualsevol petita revolució que es faci en direcció a ella ja serà un guany en el camí.
En acabar van obsequiar tots els participants i professors amb uns llibres de filosofia. Van marxar molt satisfets cap a casa per gaudir del cap de setmana.