Bones notícies des de l’àmbit literari!

Avui, l’Aina, la Núria, l’Adrià i la Judit, de 2n, 3r i 4t d’ESO s’han classificat per la final del Concurs de Lectura en Veu Alta. Tanmateix, en els V Jocs Florals Escolars de Catalunya han seleccionat la poesia “Sant Jordi” de la Martina de la classe Les Hores.

image_print

Ens fa molta il·lusió compartir amb tots vosaltres dues bones notícies relacionades amb l’àmbit literari.

Avui s’ha celebrat la semifinal del Concurs de Lectura en Veu Alta organitzat per l’Enciclopèdia Catalana a l’Auditori del CaixaFòrum. Els nostres alumnes Aina de 2n d’ ESO, en la categoria de Corsaris, i  la Judit , la Núria i l’Adrià, de 3r i 4t d’ ESO, en la categoria de Tropa de Corsaris, han quedat finalistes! El següent pas ja és la participació en la final, que se celebrarà el dimarts 5 de juny al Teatre Nacional de Catalunya.

Per altra banda, com cada any, hem participat  als V Jocs Florals Escolars de Catalunya amb els contes i/o poesies guanyadores del nostre concurs literari, tant de Primària com de Secundària. Us volem informar que ens han seleccionat la poesia Sant Jordi de l’alumna Martina de la classe Les Hores, de 5è de Primària. L’acte en què sabrem si passa a la següent fase se celebrarà el dimarts 15 de maig a l’ Institut Joaquim Blume.

Moltes felicitats nois i noies!

Poesia guanyadora: Sant Jordi de l’alumna Martina López de la classe Les Hores, de 5è de Primària.

 

 Sant Jordi 

La llegenda de Sant Jordi que m’han explicat 

diu que un cavaller molt ben plantat 

a un drac ferotge ha matat. 

Tot, per salvar a una princesa, 

que oh!, quina sorpresa! 

s’ha enamorat de la seva bellesa. 

Però a mi m’agrada més pensar 

que aquesta història es pot canviar. 

Per una noia súper valenta, 

llesta i amb molta empenta, 

que esdevé l’estrella de la rondalla, 

 guanyant ella aquesta batalla. 

És ella qui venç al drac malvat 

i allibera al noi d’acabar socarrimat. 

Tot el poble està content 

i ara viu tranquil·lament. 

Siguis nen o siguis nena, 

lluitar pel que vols, val la pena!