Sortida a la Reserva Natural del Delta del Llobregat

Sortida de 2n d’ESO al Delta del Llobregat on van conèixer el seu ecosistema.

image_print

El passat dimarts 16 d’octubre els alumnes de 2n d’ESO vam anar d’excursió a la Reserva Natural del Delta del Llobregat, ja que estem estudiant els ecosistemes.

Vam sortir de l’Escola a dos quarts de 10i vam arribar a Cal Tet, aproximadament a les 10 del matí. En arribar vam dirigir-nos cap a la reserva natural i allà vam esmorzar. Seguidament ens van demanar que ens poséssim per tutories per tal de fer grups de treball amb els companys, i poder omplir una graella amb el registre de tots els éssers vius de la reserva que anàvem observant mentre el guia ens ho explicava tot detalladament.

Vam observar moltes espècies d’animals (ànecs, flamencs, corbs marins, tortugues, cavalls de camarga…) i vegetals (margalló, tamariu, canyís, àlber…). També vam poder observar rastres d’algunes espècies com petjades de guineu petita, de port senglar o excrements de conill.  De vegades, el monitor ens feia preguntes sobre l’ecosistema i les havíem de respondre a partir d’unes guies que ens van proporcionar amb tota la informació necessària.

Distribuïts per diferents punts de la reserva hi havia miradors on pujàvem per observar els animals i  la desembocadura del riu al mar. Per finalitzar la ruta, vam anar a un aguait on, amb l’ajuda de binocles i les guies de les espècies que ens havien deixat, vam poder observar diferents aus i completar la graella d’informació.

Quan tornàvem cap a l’entrada de la reserva vam trobar cavalls en llibertat.

Aquesta excursió ens ha ajudat a conèixer més a fons l’ecosistema del riu, ja que a la tarda, amb totes les dades que havíem recollit durant la ruta del matí, vam omplir el Quadern de lexplorador.

Esther i Martina

Classe Eneida

22 d’octubre de 2018